Limburgse gastvrijheid in Bourgondische ambiance

Stacks Image 333
Stacks Image 334
Stacks Image 335
Stacks Image 336
Stacks Image 337
Stacks Image 338
Festival Cours Eau Jardins - van 1 juli tot 5 september in Beaune. Monumenten, tuinen en bijzondere huizen zijn dan opengesteld voor publiek en er zijn straatoptredens voor groot en klein!

Elk derde weekend van november is Les 3 Glorieuses hét evenement van Bourgondië en Beaune, een multiculturele manifestatie ter ere van de wijn uit Beaune. 3 dagen, met uitzonderlijke proeverijen, én in wijnkelders en -domeinen die hun deuren openen voor toeristen. Les 3 glorieuses is ook in volle gang in de autovrije straten: clowns, robotten, folkloreoptochten. Op het ritme van trommels en dwarsfluiten vieren inwoners van Beaune en andere kijkers een gezellig feest.

Meer cultuur en evenementen kunt u hier vinden.
Spectaculair klank- en lichtspel: ‘Son et Lumière au Château de la Clayette' - In juli en augustus. Als de avond valt, komt de magie tot leven! U reist door een wereld van waternimfen en kobolden, van ijzer en vuur, van dromen en oude legenden. Een voorstelling met bijzondere klank- en lichteffecten in het bijzonder decor van het kasteel de La Clayette.

Meer cultuur en evenementen kunt u hier vinden.
Augustodunum, La Quete de la Paix - Gedurende twee uur doen 300 figuranten het tijdperk van Kelten en Romeinen herleven in het Prachtige Romeinse theater van Autun. Races met strijdwagens, de legioenen van Caesar, de opstand van Vercingetorix.

Meer cultuur en evenementen kunt u hier vinden.

Stacks Image 339